Middelbrand Van Verzwollestraat Gouda (7)Gouda, 14 mei 2014

De brandweer van Gouda werd deze morgen omstreeks tien over zes gealarmeerd voor een woningbrand aan de Jan Verzwollestraat in Gouda. Al voor men ter plaatse kwam was er al een flinke rookontwikkeling waar te nemen.

Eenmaal ter plaatse bleek een kamer van het appartement flink te branden. De brandweer deed direct een binnenaanval en stuitte daarbij op een slapende bewoner, deze is door de brandweer uit huis gehaald, aldus de politie.

Door snel optreden van de brandweer kon niet alleen de bewoner maar ook een groot gedeelte van het huis gespaard worden. Wel is in ten minste één kamer enorme schade ontstaan door de brand.

Al met al schaalde de brandweer op naar middelbrand maar de tweede gealarmeerde tankautospuit hoefde niet te worden ingezet. De OVD en een ambulance kwamen ook ter plaatse. De ambulancedienst heeft de bewoner nagekeken in de ambulance maar deze hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De oorzaak van de brand zal worden onderzocht.

Foto’s: Rens de Haan

Middelbrand Van Verzwollestraat Gouda (1) Middelbrand Van Verzwollestraat Gouda (2) Middelbrand Van Verzwollestraat Gouda (3) Middelbrand Van Verzwollestraat Gouda (4) Middelbrand Van Verzwollestraat Gouda (5) Middelbrand Van Verzwollestraat Gouda (6)  Middelbrand Van Verzwollestraat Gouda (8) Middelbrand Van Verzwollestraat Gouda (9) Middelbrand Van Verzwollestraat Gouda (10) Middelbrand Van Verzwollestraat Gouda (11) Middelbrand Van Verzwollestraat Gouda (12) Middelbrand Van Verzwollestraat Gouda (13) Middelbrand Van Verzwollestraat Gouda (14) Middelbrand Van Verzwollestraat Gouda (15) Middelbrand Van Verzwollestraat Gouda (16) Middelbrand Van Verzwollestraat Gouda (17) Middelbrand Van Verzwollestraat Gouda (18)

Cookievoorkeuren wijzigen