Grip4_2Leiden, 9 mei 2014

Vanochtend zijn er diverse hulpdiensten opgeroepen voor incident aan de Amphoraweg in Leiden. Volgens de eerste berichten gaat het om een vliegtuigbom uit de 2e wereldoorlog.

Bij baggerwerkzaamheden aan de Amphoraweg is er een vliegtuigbom boven water gehaald. De betrokken aannemer is direct gestopt met de werkzaamheden en de bom ligt op dit moment in de bak van de graafmachine. Rond 10 uur is er opgeschaald naar een GRIP 2 situatie en rond 11 uur is er opgeschaald naar een GRIP 4 situatie. In de loop van de middag is de bom naar een meer tussen Leiden, Valkenburg en Wassenaar gebracht. Daar wordt het explosief permanent beveiligd. Verwachting is dat de bom pas na het weekend onschadelijk zal worden gemaakt.

Foto’s: Toon van der Poel & Josh Walet

Grip4_1 Grip4_3 Grip4_4 Grip4_5

Bom gevonden Leiden (1) Bom gevonden Leiden (2) Bom gevonden Leiden (3) Bom gevonden Leiden (4) Bom gevonden Leiden (6) Bom gevonden Leiden (7) Bom gevonden Leiden (8) Bom gevonden Leiden (9) Bom gevonden Leiden (10) Bom gevonden Leiden (11)

Cookievoorkeuren wijzigen