Noordwijk, 9 mei 2014

Omstreeks 6:30 uur werd de brandweer van Noordwijk gevraagd om naar de Northgodreef te gaan. Daar zou een middelgrote brand woeden in een schuurtje van de oude manege. Alle voertuigen gingen met spoed ter plaatse.

De brandweer is direct bij aankomst begonnen met het blussen. Dit gebeurde met 2 hoge druk spuiten. Omdat het schuurtje naast de manege stond, heeft de brandweer een van de stallen opengebroken om te controleren of het vuur was overgeslagen. Dit was niet het geval, waardoor de brandweer zich verder kon focussen op het schuurtje. Bij de brand is mogelijk asbest vrijgekomen. De brandweer heeft het schuurtje uit elkaar gehaald om de brand volledig te blussen.

De manege had door de brand wel schade opgelopen aan het dak. Het schuurtje kan als verloren worden beschouwd. De rook die vrij kwam was in de wijde omgeving te zien. Over de oorzaak is niks bekend.

Foto’s: Menno Plug

Cookievoorkeuren wijzigen