Kat in de boom Gouda (3)Gouda, 7 mei 2014

Vrijdagmiddag ontstond er een kat en mui…hond spel in een tuin van een woning aan de Voorwillenseweg in Gouda. De honden liepen in de tuin en kregen een kat op het oog. De kat wist ternauwernood te ontsnappen en klom hoog in een boom.

De honden vonden het al snel niet leuk meer en vervolgden hun weg, maar de kat… die bleef bang achter. Kosten nog moeite werden gespaard maar de kat was niet meer uit de boom te krijgen. Nu het inmiddels woensdagavond is en de kat al vijf dagen in de boom zit, werd besloten zowel de dierenambulance als de brandweer in te schakelen.

In eerste instantie werd geprobeerd met een ladder bij de kat te komen, maar het klimmen bleek hem nog niet verleerd. Hij klom van boom naar boom en de brandweer kreeg hem niet te pakken. Uiteindelijk is ook de autoladder gebruikt. Met de ladder kon men tot aan de kat komen, deze ging op zijn beurt weer op de vlucht, maar rende vervolgens recht in de armen van een brandweerman die daar met de gewone ladder nog netjes stond te wachten. De kat werd gevangen en overgedragen aan de dierenambulance.

Herkent u deze kat? De dierenambulance is nog op zoek naar zijn eigenaar.

Foto’s: Rens de Haan

Kat in de boom Gouda (1) Kat in de boom Gouda (2) Kat in de boom Gouda (4) Kat in de boom Gouda (5) Kat in de boom Gouda (6) Kat in de boom Gouda (7) Kat in de boom Gouda (8) Kat in de boom Gouda (9) Kat in de boom Gouda (10) Kat in de boom Gouda (11) Kat in de boom Gouda (12) Kat in de boom Gouda (13) Kat in de boom Gouda (14) Kat in de boom Gouda (15) Kat in de boom Gouda (16) Kat in de boom Gouda (17)

Cookievoorkeuren wijzigen