aaaDSC_0001

Nieuwerkerk aan den IJssel, 4 mei 2014

Rond half vier werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een melding autobrand op de A20 ter hoogte van Nieuwerkerk aan den IJssel. Ter plekke bleek dat er inderdaad een auto vlam gevat had, maar dat de bestuurder ernstige schade voorkomen had door zeer snel gebruik te maken van een in de auto aanwezige brandblusser.

De man was , samen met een bevriende motorrijder, op de terugweg van een dag toeren en filmopnames maken. Ter hoogte van Nieuwerkerk merkte hij ineens dat de auto wat  ander rijgedrag begon te vertonen en dat er plotseling witte rook onder de motorkap vandaan kwam.  Het voertuig werd snel op de vluchtstrook geparkeerd en de brandblusser uit de kofferbak gegraaid. Gelukkig heeft men pas daarna de motorkap omhoog gedaan, waaronder na het openen direct de vlammen omhoog schoten.  De bestuurder is ogenblikkelijk het vuur met zijn schuimblusser  te lijf gegaan, gelukkig met heel snel resultaat.  Door dit zeer doordachte optreden van de bestuurder is de schade aan de auto zeer beperkt gebleven.  Belangrijk is ook dat er hier gebruik gemaakt is van een zogenaamde schuimblusser in plaats van een poederblusser. Deze laatste blust misschien wel net zo efficiënt, maar dat laat door de agressieve bestanddelen in het poeder, achteraf veel meer schade achter aan bijvoorbeeld de elektronica van de auto. Voor de brandweer die inmiddels ook ter plaatse was gekomen, restte niet veel anders dan de accu van de auto te ontkoppelen om verdere kortsluiting te voorkomen.  Ondanks de minimaal zichtbare schade, was de auto niet meer in staat om zelf door te rijden en is het voertuig uiteindelijk door een berger afgevoerd.

Foto’s : Sylvia van Straalen


aaaDSC_0124 aaaDSC_0126 aaaDSC_0127 aaaDSC_0131 aaaDSC_0134 aaaDSC_0140 aaaDSC_0148 aaaDSC_0158 aaaDSC_0163 aaaDSC_0172 aaaDSC_0186

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen