Persoon te water Leiden (4)Leiden, 26 april 2014

In de Nieuwe Rijn ter hoogte van de Botermarkt in het centrum van Leiden is zaterdagochtend het stoffelijk overschot aangetroffen van de 22-jarige Brit Wayne Davies die sinds vorige week vrijdag vermist is.

De theorie dat Davies vorige week dronken in de Rijn belandde, blijkt te kloppen. De politie bevestigde zaterdagavond dat het inderdaad om de verdwenen Brit gaat. De politie werd die ochtend kort voor 9 uur gewaarschuwd door marktkooplui, die het lichaam zagen drijven. ,,Eerst dacht ik dat het om een etalagepop ging”, zegt een van hen. ,,Maar toen we nog eens goed keken zagen we dat het een lijk was.”

De marktlui sloten zelf direct een stuk van de Botermarkt af. Er was al veel publiek op de been, mede vanwege de start van de Koningsdagviering honderd meter verderop. ,,Je krijgt ineens een hele vracht mensen. Die vinden het allemaal prachtig, maar letten niet op”, zegt groente- en fruitverkoopster Sandy van Weerlee. Ze lopen je hele handel aan puin om een glimp op te vangen.”

Duikers van de brandweer hebben het lichaam van de dode man uit het water gehaald.

Foto’s: Toon van der Poel
Tekst: Leidsch Dagblad

Persoon te water Leiden (1) Persoon te water Leiden (2) Persoon te water Leiden (3)  Persoon te water Leiden (5) Persoon te water Leiden (6) Persoon te water Leiden (7) Persoon te water Leiden (8) Persoon te water Leiden (9) Persoon te water Leiden (10) Persoon te water Leiden (11) Persoon te water Leiden (12)

Cookievoorkeuren wijzigen