Voorhout, 25 april 2014

Vanavond omstreeks 19:30 uur heeft er een oefening plaatsgevonden op de Nijverheidsweg te Voorhout. De oefening vond plaats in het bedrijfspand van de Mare Groep, waarbij de brandweer samenwerkte met de BHV’ers van de Mare Groep.

Het scenario was als volgt:

Er was op de gang op de begane grond brand uitgebroken nadat een persoon brand had gesticht in de kamer van de bedrijfsarts. Daar aangekomen is door de BHV’er die er was een persoon meegenomen naar buiten en die is overgedragen aan de politie in verband met brandstichting. De brandweer moest in de brandende kamer zoeken naar de arts, die daar mogelijk nog lag. Op de eerste etage was er ook brand. Alle kamers zijn door de BHV’ers, en door de brandweer gecontroleerd op slachtoffers. In totaal waren er tien slachtoffers in het pand aanwezig. De brandweer moest de brandhaard zoeken op de eerste etage. Als ze deze gevonden zouden hebben moest er geblust worden, en gezocht worden naar slachtoffers. Meerdere slachtoffers waren er slecht aan toe, waardoor deze gereanimeerd moesten worden.

Het doel was om de BHV’ers en de brandweer dingen te leren. De BHV’ers van de Mare Groep en de brandweer hebben kritische punten besproken, en hebben daarna de conclusie getrokken dat de avond voor beide zeer leerzaam was. Nadat alles was geventileerd, kon het bedrijf weer worden gesloten.

Foto’s: Menno Plug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen