Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (9)Alphen aan de Rijn,  22 april 2014

De brandweer van Alphen aan den Rijn werd deze ochtend gealarmeerd voor een brandmelding OMS bij Sita Recycling Services aan De Schans in Alphen. Toen de brandweer ter plaatse kwam, bleek het te gaan om een behoorlijke brand en kwamen gitzwarte rookwolken uit het pand. De brandweer besloot tot nader bericht middelbrand over te slaan en schaalde direct op naar grote brand. Hierop kwamen een flink aantal brandweer eenheden assisteren.


Al snel schaalde de brandweer zelfs op naar zeer grote brand. Een loods waarin grote hoeveelheden afval liggen opgeslagen is door nog onbekende reden in brand geraakt. De zwarte rookwolken die over Alphen trokken zijn kort zichtbaar geweest. Al snel veranderde dit in een geelachtige kleur rook. Ook is de brand kort uitslaand geweest. Omdat het blussen wel effect had maar men de brand er niet mee onder controle gekregen werd, is uiteindelijk besloten om een kraan in te zetten om de loods leeg te halen. Buiten werd de grote stapel afval uit de loods verzameld en continu geblust door de brandweer. Deze manier bleek al snel effect te hebben en de rook minderde snel. Toch zal het enkele uren duren voordat de brand echt uit is.

De ambulance kwam ter plaatse voor mochten er gewonden vallen, dit is niet gebeurd, behalve een brandweerman welke gestruikeld was. Deze is ter plekke behandeld aan zijn verwondingen.

Foto’s: Rens de Haan & Edwin Kasteleijns

Video: Rens de Haan

Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (1) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (2) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (3) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (4) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (5) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (6) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (7) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (8) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (10) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (11) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (12) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (13) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (14) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (15) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (16) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (17) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (18) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (19) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (20) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (21) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (22) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (23) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (24) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (25) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (26) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (27) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (28) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (29) Zeer grote brand Alphen aan den Rijn (30)

brand-sita-deschans-apn 038

 

Cookievoorkeuren wijzigen