Wellepoort BKE (4)

Berkenwoude, 20 april 2014

Vanavond even na half negen vanavond werd brandweer Gouderak opgeroepen voor een dier te water aan de Wellepoort in Berkenwoude. Ook het brandweerbusje van Ouderkerk a/d IJssel Lageweg kwam ter plaatse.

Op de kruising van de Wellepoort met de Schaapjeszijde loopt een puin pad door de polder. Zo’n 3 kilometer van de Wellepoort/Schaapjeszijde verwijderd bleek langs dit pad in een weiland een koe in een klein slootje te liggen. Vanaf het puin pad was deze niet erg goed zichtbaar maar toch hadden wandelaars met een hond de koe ontdekt en de brandweer gebeld. De brandweer heeft met veel man- en vrouwkracht de koe op het droge getrokken waarna deze weer met zijn soortgenoten herenigd werd. Als het dier niet door de voorbijgangers was ontdekt was de kans groot dat het voor de koe minder goed was afgelopen.

Voor de brandweer was dit al de tweede keer deze zondag dat zij werden opgeroepen voor een dier te water aan de Wellepoort in Berkenwoude. Aan het begin van de middag lag er aan dit zelfde pad ook een koe te water welke met behulp van de brandweer weer op het droge is gehaald.

Foto’s: Marco van Bemmel

Wellepoort BKE (1) Wellepoort BKE (2) Wellepoort BKE (3) Wellepoort BKE (5) Wellepoort BKE (6) Wellepoort BKE (7) Wellepoort BKE (8) Wellepoort BKE (9) Wellepoort BKE (10)

Cookievoorkeuren wijzigen