Brand GDA (7)

Gouda, 17 april 2014

Vanmiddag om half zes werden brandweer Gouda en brandweer Reeuwijk opgeroepen voor een gebouwbrand bij restaurant Brunel aan de Hoge Gouwe in Gouda. Bij het ter plaatse komen van brandweer Gouda bleek dat zij het alleen af konden waarna brandweer Reeuwijk, die bijna ter plaatse was, werd afgemeld en retour kazerne kon.

De kelder van het restaurant bleek vol met rook te staan. Al snel trok de rook ook het restaurant in. Na wat onderzoek van de brandweer kwamen zij erachter dat het via een putje/rooster buiten voor het restaurant binnen was gekomen, het putje leidde naar de kelder. Dit kan door blaadjes die in het rooster zijn gekomen welke zijn gaan smeulen of een weggegooide sigaret welke toevallig in het rooster terecht was gekomen. Na wat kort bluswerk en een nacontrole kon de brandweer retour. Het restaurant blijft vanavond dicht wegens de rook die eerst volledig het pand moet verlaten.

Foto’s: Marco van Bemmel

Brand GDA (1)Brand GDA (3) Brand GDA (4) Brand GDA (5) Brand GDA (6)

Brand GDA (8)

 

Brand GDA (2)

Cookievoorkeuren wijzigen