Buitenbrand Willensplein Gouda (1)Gouda, 15 april 2014

Even na middernacht werd de brandweer van Haastrecht gealarmeerd voor een buitenbrand aan het Willensplein in Gouda. Ter plaatse lag er een hoopje afval te branden tegen de voordeur van tienercentrum Jox XL.

De brandweer had het vuur al snel onder controle en heeft enkele controles uitgevoerd. Hierbij werd onder andere de warmtebeeldcamera gebruikt om te kijken of er mogelijk ergens een uitbreiding had plaats gevonden. Dit bleek niet het geval waarna men retour kazerne kon. De politie heeft gewacht op de sleutelhouder. De voordeur hield in ieder geval flinke schade aan de brand over.

Dit is niet de eerste keer dat er schade aan dit pand wordt toegebracht. Al enkele keren eerder ontstond er brand bij het tienercentrum. In alle gevallen gaat men van brandstichting uit. Onder andere Nieuwjaarsnacht dit jaar was het al eerder raak, maar ook januari 2013 ontstond er al brand naast het pand. Daarnaast worden er regelmatig ruiten vernield. De aanleiding van deze vernielingen is nog onbekend.

Foto’s: Rens de Haan

Buitenbrand Willensplein Gouda (2) Buitenbrand Willensplein Gouda (3) Buitenbrand Willensplein Gouda (4) Buitenbrand Willensplein Gouda (5) Buitenbrand Willensplein Gouda (6) Buitenbrand Willensplein Gouda (7)

Cookievoorkeuren wijzigen