Gaslekkage GDA (2)

Gouda, 12 april 2014

Vanochtend rond kwart voor tien werden meerdere brandweervoertuigen en de politie met spoed opgeroepen voor een vreemde lucht aan de Teldersstraat in Gouda. Het zou om een aardgas lucht gaan. ‘S-middags tegen 15:00 werd de brandweer opnieuw opgeroepen voor hetzelfde incident.

Een aantal flats langs de Eendrachtsweg zijn in de afgelopen periode gesloopt. De door de sloopwerkzaamheden ontstane vlakte is inmiddels opgevuld met een berg gebroken puin en zand. Een bewoner van de Teldersstraat rook een vreemde lucht waarna de hulpdiensten werden ingeschakeld. De brandweer ging op onderzoek uit en kwam tot de conclusie dat er een zeelucht van de zandberg af kwam wat de vreemde lucht veroorzaakte. De lucht kan geen kwaad voor de gezondheid en de hulpdiensten konden hier verder niets mee doen waarna zij retour zijn gegaan. Bewoners is de tip gegeven ramen en deuren gesloten te houden tot de lucht is ‘over gewaaid’.

Update: Zaterdagmiddag tegen 15:00 werd de brandweer wederom opgeroepen voor dit probleem. Er moest een oplossing komen. Onder andere de milieudienst en iemand van het bedrijf die de puin en zand heeft geregeld zijn er bij gekomen om naar een oplossing te zoeken. Er werd duidelijk dat de aannemer iets over het zand had heen gespoten om het stuiven tegen te gaan. Dit nam de stinkende geur met zich mee. Na zo’n drie uur heeft de aannemer besloten om een loonbedrijf te laten komen welke met watertanks de geur neer te slaan waarna de brandweer retour kon.

Foto’s: Marco van Bemmel

Foto’s 1e melding zaterdagochtend:

Gaslekkage GDA (1) Gaslekkage GDA (3) Gaslekkage GDA (4) Gaslekkage GDA (5)

 

Foto’s 2e melding zaterdagmiddag:

Incident GDA (1) Incident GDA (2) Incident GDA (3) Incident GDA (4) Incident GDA (5)

Cookievoorkeuren wijzigen