Gaslekkage Reeuwijk (1)Reeuwijk, 11 april 2014

De brandweer van Reeuwijk en de Officier van Dienst werden vanavond gealarmeerd voor een meting van een vreemde lucht aan de Reewal in Reeuwijk. Ter plaatse kon men al snel vaststellen dat het hier om een gaslucht ging.

De politie kwam ter plaatse en sloot aan beide kanten de Reewal af zodat de brandweer veilig haar werk kon verrichten. Er werden heel wat metingen uitgevoerd en ook werden en kleine kuiltjes gegraven om de herkomst van de lucht te achterhalen. Dit bleek niet makkelijk, ook omdat er een vrij sterke wind stond en de gaslucht over een lengte van zeker 50 meter te ruiken was.

Uiteindelijk heeft de brandweer de zaak over gedragen aan Joulz. Deze zal zich verder bezig houden met de herkomst van de lucht en de oplossing hiervan. De oorzaak is nog onbekend maar mogelijk heeft dit te maken met het plaatsen van nieuwe lantaarnpalen aldaar.

Foto’s: Rens de Haan

Gaslekkage Reeuwijk (2) Gaslekkage Reeuwijk (3) Gaslekkage Reeuwijk (4) Gaslekkage Reeuwijk (5) Gaslekkage Reeuwijk (6) Gaslekkage Reeuwijk (7) Gaslekkage Reeuwijk (8) Gaslekkage Reeuwijk (9) Gaslekkage Reeuwijk (10) Gaslekkage Reeuwijk (11) Gaslekkage Reeuwijk (12) Gaslekkage Reeuwijk (13) Gaslekkage Reeuwijk (14) Gaslekkage Reeuwijk (15) Gaslekkage Reeuwijk (16)

Cookievoorkeuren wijzigen