Wateroverlast Nieuwerkerk (1)Nieuwerkerk aan den IJssel, 5 april 2014

De brandweer werd deze morgen gealarmeerd voor een wateroverlast aan het Raadhuisplein in Nieuwerkerk aan den IJssel. Ter plaatse bleek het te gaan om het politiebureau van Nieuwerkerk. Toen de brandweer binnen kwam bleek het hele gebouw onder een laag water te staan.

In eerste instantie vroeg de brandweer ter assistentie om de Officier van Dienst maar uiteindelijk werd besloten op te schalen naar middelhulpverlening. Na behoorlijk wat zoekwerk kwam men er achter dat het om een lekkende boiler ging. De brandweer heeft in ieder geval dat euvel kunnen verhelpen maar het bureau water-vrij maken zal nog wel even duren. Wat de schade is, is onbekend.

Update:

Het gaat om een bedrijfsverzamelgebouw waar onder andere het politie bureau en het Groene Hart ziekenhuis gevestigd zitten. De waterlekkage is op de bovenste verdieping, bij het Groene Hart ziekenhuis begonnen. Uiteindelijk hadden alle bedrijven last van het water. De schade is groot, gedeeltes van het plafond zijn naar beneden komen zetten en apparatuur raakten ernstig beschadigd. Ook de liftschacht stond onder water en is door de brandweer leeg gepompt. Een extern bedrijf heeft later de taken van de brandweer over genomen.

Foto: Pieter Louw

Wateroverlast Nieuwerkerk (2) Wateroverlast Nieuwerkerk (3) Wateroverlast Nieuwerkerk (4) Wateroverlast Nieuwerkerk (5) Wateroverlast Nieuwerkerk (6) Wateroverlast Nieuwerkerk (7) Wateroverlast Nieuwerkerk (8) Wateroverlast Nieuwerkerk (9)

Cookievoorkeuren wijzigen