Natuurbrand Hogedijk BAT (1)Bergambacht, 1 april 2014

De brandweer van Bergambacht en Schoonhoven werd deze middag gealarmeerd voor een natuurbrand (Riet) aan de Hogedijk in Bergambacht. Ter plaatse bleek een circa 150 tot 200 vierkante meter riet in brand te staan.

Omdat het een eindje het riet in was kon men er niet bij komen met de hoge druk. Daarom moest lage druk worden opgebouwd en werd het water uit de naastgelegen sloot gehaald. De meldkamer schaalde uiteindelijk op naar middelbrand omdat er meerdere tankautospuiten werden ingezet.

Ongeveer een uur na melding kon men het sein brand meester geven waarna de spullen weer konden worden ingepakt. De oorzaak van de brand is onbekend.

Foto’s: Rens de Haan

Natuurbrand Hogedijk BAT (2) Natuurbrand Hogedijk BAT (3) Natuurbrand Hogedijk BAT (4) Natuurbrand Hogedijk BAT (5) Natuurbrand Hogedijk BAT (6) Natuurbrand Hogedijk BAT (7) Natuurbrand Hogedijk BAT (8) Natuurbrand Hogedijk BAT (9) Natuurbrand Hogedijk BAT (10) Natuurbrand Hogedijk BAT (11) Natuurbrand Hogedijk BAT (12) Natuurbrand Hogedijk BAT (13) Natuurbrand Hogedijk BAT (14) Natuurbrand Hogedijk BAT (15) Natuurbrand Hogedijk BAT (16) Natuurbrand Hogedijk BAT (17) Natuurbrand Hogedijk BAT (18) Natuurbrand Hogedijk BAT (19) Natuurbrand Hogedijk BAT (20) Natuurbrand Hogedijk BAT (21) Natuurbrand Hogedijk BAT (22)

Cookievoorkeuren wijzigen