Noordwijk, 24-25 maart 2014

De Nuclear Security Summit, Een top waar wereldleiders gaan praten totdat er een akkoord is over bepaalde veiligheidsplannen. Deze top was vooral merkbaar door de grote veiligheidsmaatregelen die er zijn genomen. Brandweer Noordwijk, politie uit het volledige land, en de ambulancedienst van Hollands Midden, Utrecht en Rotterdam Rijnmond stond 24 uur per dag klaar om te assisteren als er een incident zou plaatsvinden.

De Noordwijkse brandweer verbleef bijvoorbeeld op de kazerne, en de ploeg wisselde elke keer met een andere ploeg ergens uit de regio. De politie, die opgesteld stond op de parkeerplaats bij de Abraham van Royenstraat, reed dag en nacht rond, evenals een politiehelikopter die boven Noordwijk vloog. Enige hulpdiensten verbleven bij verschillende hotels. ‘S Ochtends kwamen de delegaties langs om richting Den Haag te gaan waar het overleg plaats zou vinden. Ook kwamen de delegaties maandagavond terug uit Den Haag. Dit keer zat Barack Obama in The Beast om te overnachten in Huis ter Duin.

Obama vond het verblijf in Nederland ’truly gezellig’. De hulpdiensten en organisaties kunnen trots terugkijken om een geslaagde Nuclear Security Summit. De akkoorden die zijn gesloten kunt u lezen op de site van de NSS.

Foto’s: Menno Plug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen