Noordwijk, 23 maart 2014

De zondag voor de NSS was in Noordwijk al goed te merken. Delegaties die op en af reden, de koning en koningin die met de Chinese Xi Jinping een forum opende. Afzettingen die eerst nog open waren, werden afgesloten, en de politiehelikopter de hele dag boven de inwoners.

De politie was ook volop zichtbaar. Via auto, te paard, Mountainbike, motor of met de benenwagen waren deze veel ter plaatse op Noordwijk aan Zee. De politiehelikopter die komende dagen 24 uur boven ons hoofd hangt vloog steeds rondjes om de veiligheid te waarborgen en collega’s aan de grond, als er wat is, goed aan te sturen. Tot zover bekend is de dag rustig verlopen. Een incident vond er plaats, en dat was een verdacht pakketje die in een prullenbak was gegooid. De wegen die afgesloten zijn blijven tot ongeveer woensdag dicht. Morgen zouden enkele wegen dicht gaan in verband met het rijden van delegaties naar Den Haag.

Foto’s: Menno Plug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen