1 Spuitende kraan Noorddijk Moerkapelle (6)Moerkapelle, 19 maart 2014

De hulpdiensten werden vanavond gealarmeerd voor een gaslekkage aan de Noorddijk in Moerkapelle. Ter plaatse stond er een bovengrondse kraan grote hoeveelheden van een toen nog onbekende stof het weiland in te spuiten.

De brandweer heeft direct iemand ter plaatse gevraagd die verantwoordelijk is voor de werkzaamheden aldaar en heeft zelf metingen verricht. Uit veiligheidsoverwegingen werd de ruime omgeving afgesloten door de politie.

Al snel werd duidelijk dat het hier niet om gas, maar om het eveneens gevaarlijke waterstof ging. De aannemer nam de situatie over en de hulpdiensten konden vervolgens retour.

Op de video kunt u zien met welke kracht de waterstof uit de kraan spoot.

Foto’s & Video: Rens de Haan

1 Spuitende kraan Noorddijk Moerkapelle (1) 1 Spuitende kraan Noorddijk Moerkapelle (2) 1 Spuitende kraan Noorddijk Moerkapelle (3) 1 Spuitende kraan Noorddijk Moerkapelle (4) 1 Spuitende kraan Noorddijk Moerkapelle (5) 1 Spuitende kraan Noorddijk Moerkapelle (7) 1 Spuitende kraan Noorddijk Moerkapelle (8) 1 Spuitende kraan Noorddijk Moerkapelle (9) 1 Spuitende kraan Noorddijk Moerkapelle (10)

Cookievoorkeuren wijzigen