Toertocht Krimpenerwaard (29)Krimpenerwaard, 15 maart 2014

Vandaag werd de jaarlijkse toertocht van de brandweer Krimpenerwaard weer gehouden. Aan de toertocht doen weer acht kazernes mee. De toertocht houdt in principe in dat elke korps langs enkele kazernes gaat en daar opdrachten doet.

Dit jaar begon het traditiegetrouw weer met een lekker ontbijt waarna de ploegen op pad gingen. De acht ploegen werden in twee poules verdeeld waarna ieder team dus vier kazernes af reed en hier opdrachten deed. De opdrachten worden hieronder in willekeurige volgorde opgenoemd.

Opdracht 1: Hierbij werd het team van zes man in drie teams verdeeld. Team 1 las een verhaal voor via de portofoon. Team twee moest dit aanhoren en uit hun hoofd door geven aan team drie. Team drie schreef het verhaal op en uiteindelijk werden er steekwoorden uit de tekst gehaald waar punten mee verdiend konden worden.

Opdracht 2: Hierbij werd een speciekuip met water neergezet. Deze moest worden leeg gehaald en een andere speciekuip moest worden gevuld. Een emmer mocht hiervoor gebruikt worden maar dan wel met afstand, met touwtjes en door drie personen bediend.

Opdracht 3: Twee hefkussens moesten worden verbonden en tegelijkertijd worden opgeblazen. Dit moest wel heel erg tegelijk en erg rustig want boven op stond een beker water… en ja… als die om viel…..

Opdracht 4: Hierbij moesten drie personen geblinddoekt op basis van de mensen die niet geblinddoekt waren aanwijzingen opvolgen en op deze manier producten verzamelen, het ging er hier om, hoe snel je de producten had maar het vertrouwen op je teamgenoot werd goed op de proef gesteld.

Lekkerkerk eindigde dit jaar op een mooie eerste plek.
Bergambacht op een respectabele tweede plek
En Stolwijk en Haastrecht op een prachtige gedeelde derde plek.

Foto’s: Rens de Haan & Stefan Vermin

Video: Rens de Haan

Opdracht 1:

Toertocht Krimpenerwaard (1)

IMG_1448

Toertocht Krimpenerwaard (2) Toertocht Krimpenerwaard (3) Toertocht Krimpenerwaard (4) Toertocht Krimpenerwaard (5)

Opdracht 2:Toertocht Krimpenerwaard (6) Toertocht Krimpenerwaard (7) Toertocht Krimpenerwaard (8) Toertocht Krimpenerwaard (9) Toertocht Krimpenerwaard (10)

Opdracht 3:Toertocht Krimpenerwaard (12) Toertocht Krimpenerwaard (13) Toertocht Krimpenerwaard (14) Toertocht Krimpenerwaard (15) Toertocht Krimpenerwaard (16) Toertocht Krimpenerwaard (17) Toertocht Krimpenerwaard (18) Toertocht Krimpenerwaard (19) Toertocht Krimpenerwaard (20) Toertocht Krimpenerwaard (21)

Opdracht 4:Toertocht Krimpenerwaard (22) Toertocht Krimpenerwaard (23) Toertocht Krimpenerwaard (24) Toertocht Krimpenerwaard (25) Toertocht Krimpenerwaard (26) Toertocht Krimpenerwaard (27) Toertocht Krimpenerwaard (28)

De mannen van Bergambacht bemerkten toch een leuk detail op bij de collega’s van Stolwijk…

Ziet u hem ook?

Toertocht Krimpenerwaard (11)

De prijsuitreiking:

Prijsuitreiking (1)

Prijsuitreiking (2)

IMG_1411 IMG_1414 IMG_1424 IMG_1426 IMG_1435

Prijsuitreiking (3) Prijsuitreiking (4)

Cookievoorkeuren wijzigen