Incident A12 (4)Gouda, 14 maart 2014

De hulpdiensten werden deze middag gealarmeerd voor een incident op de A12 waarbij staalrollen op de snelweg gevallen waren. Ter plaatse bleek dat het hier om een aantal behoorlijk grote maar ook zware rollen met staalkabels ging.

De rollen bleken per stuk zo’n twee en halve ton te wegen en zijn door nog onbekende oorzaak van een vrachtwagen gevallen. Eén passerende vrachtwagen kon één van de rollen niet meer ontwijken en reed hierdoor schade. Dit is meteen het enige schadegeval wat bekend is en dit incident loopt dus nog met een sisser af. Gezien de drukte op dat tijdstip op de A12 had dit ernstige gevolgen kunnen hebben.

De politie heeft enkele rijstroken afgesloten waarna een berger de rollen kon bergen. Toen alles klaar was kon de A12 weer worden vrij gegeven.

Foto’s: Arthur Hayes – Vermeulen Incident Management

Incident A12 (1) Incident A12 (2) Incident A12 (3) Incident A12 (5) Incident A12 (6) Incident A12 (7) Incident A12 (8) Incident A12 (9)

Cookievoorkeuren wijzigen