1 Schoorsteenbrand Kadijkselaan Bergambacht (9)Bergambacht, 11 maart 2014

De brandweer en politie werden vanavond naar de Kadijkselaan in Bergambacht gestuurd voor een schoorsteenbrand in een woning. Ter plaatse bleek er in de schoorsteen een scheurtje te zijn ontstaan waardoor de brand ontstond.

Daarnaast bleek het niet mogelijk om de autoladder op dat punt te gebruiken en werd dus besloten om deze klus op de ‘ouderwetse’ manier op te lossen. Er werd een lier over het dak gespannen waar een brandweerman zich mee verbond. Nadat alle veiligheidsvoorzieningen gereed waren kon de klim op het dak beginnen. Twee man klom om hoog en hebben de brand in de schoorsteen kunnen verhelpen. De schade bleef beperkt tot een paar verwijderde dakpannen. Wel zal de eigenaar van de woning een voorziening moeten treffen voor zijn schoorsteen want op deze manier kan de open haard niet meer aan.

Foto’s: Rens de Haan

1 Schoorsteenbrand Kadijkselaan Bergambacht (1) 1 Schoorsteenbrand Kadijkselaan Bergambacht (2) 1 Schoorsteenbrand Kadijkselaan Bergambacht (3) 1 Schoorsteenbrand Kadijkselaan Bergambacht (4) 1 Schoorsteenbrand Kadijkselaan Bergambacht (5) 1 Schoorsteenbrand Kadijkselaan Bergambacht (6) 1 Schoorsteenbrand Kadijkselaan Bergambacht (7) 1 Schoorsteenbrand Kadijkselaan Bergambacht (8) 1 Schoorsteenbrand Kadijkselaan Bergambacht (10) 1 Schoorsteenbrand Kadijkselaan Bergambacht (11) 1 Schoorsteenbrand Kadijkselaan Bergambacht (12) 1 Schoorsteenbrand Kadijkselaan Bergambacht (13) 1 Schoorsteenbrand Kadijkselaan Bergambacht (14) 1 Schoorsteenbrand Kadijkselaan Bergambacht (15) 1 Schoorsteenbrand Kadijkselaan Bergambacht (16) 1 Schoorsteenbrand Kadijkselaan Bergambacht (17) 1 Schoorsteenbrand Kadijkselaan Bergambacht (18)

Cookievoorkeuren wijzigen