Duikoefening (3)Leiden, 8 maart 2014

Een camera, daar weet top fotograaf Toon van der Poel wel mee om te gaan, maar een autosleutel bleek afgelopen week even lastig. Toen hij iets uit zijn kofferbak wilde pakken van de auto die langs één van de Leidse grachten stond geparkeerd, viel de autosleutel in het water.

Toon liet al snel een sleutel bijmaken en achtte de oude als verloren. Totdat hij het verhaal even aan de brandweermensen van Leiden vertelde. De brandweer bood aan om in het kader van een oefening te gaan zoeken naar de sleutel. Zo gezegd zo gedaan, en zaterdagmorgen kwam de brandweer oefenen. Een half uurtje duiken en de sleutel kwam letterlijk en figuurlijk boven water. Een complimentje voor de brandweer waard, een grote gracht, donker water en een kleine sleutel maar desalniettemin wisten de brandweermensen de sleutel terug te vinden. Dit bewijst maar weer de kwaliteit van onze brandweermannen!

Foto’s: Toon van der Poel

Duikoefening (1) Duikoefening (2) Duikoefening (4)

Cookievoorkeuren wijzigen