Ongeval Gouderak (3)Gouderak, 7 maart 2014

De brandweer en politie werden deze middag gealarmeerd voor een ongeval op het Middelblok in Gouderak. Ter plaatse bleek een Spaanse vrachtwagen te zijn gekanteld nadat hij uitweek voor een personenauto. De vrachtwagen raakte in de berm en kantelde van de dijk af.

Ook de ambulance werd even later gealarmeerd omdat de chauffeur verwond bleek. Hij is afgevoerd naar het ziekenhuis. De berging is grootschalig ter plaatse gekomen met ten minste zeven voertuigen waarvan één een telekraan. De dijk is geheel afgesloten geweest om de bergers hun werk te laten doen.

De vrachtwagen is in de tuin van bewoners van het Middelblok terecht gekomen. hij bleek helemaal vol geladen met kachels die eerst uit de vrachtwagen verwijderd moesten worden. Omdat na zo’n tien kachels bleek dat het werk erg zwaar en ook gevaarlijk werd, is besloten om met de telekraan de vrachtwagen eerst gedeeltelijk weer op de weg te trekken. Het plan lukte wat de lading kwam er op dat moment vanzelf al uit. De vrachtwagen werd overeind gezet en afgevoerd. Nadat dit was gebeurd bleven er alleen nog een kleine 300 kachels liggen. Deze zijn stuk voor stuk met en graafmachine geborgen.

De kachels waren even voor de crash aan de dijk geladen en zouden een verkoopprijs van €450,- per stuk hebben. Dit keer 300 stuks.. rekent u maar uit.

De vrachtwagen zal vermoedelijk in zijn geheel total loss worden verklaard en de kapotte lantaarnpaal / stroomvoorziening, de omgeploegde grond en het kapotte tuinhek zijn in de kosten nog niet meegeteld.

Wat de exacte schade betreft is nog onbekend maar deze loopt in de honderdduizenden euro’s.

112HM wil BCU Berging, Verdouw Bouwproducten en KD-Verkeer – 24/7 Calamiteiten Service bedanken voor de spontane medewerking aan dit item

Foto’s & Video: Rens de Haan & Stefan Vermin

Ongeval Gouderak (1) Ongeval Gouderak (2)  Ongeval Gouderak (4) Ongeval Gouderak (5) Ongeval Gouderak (6) Ongeval Gouderak (7) Ongeval Gouderak (8) Ongeval Gouderak (10) Ongeval Gouderak (11) Ongeval Gouderak (12) Ongeval Gouderak (13) Ongeval Gouderak (14) Ongeval Gouderak (15) Ongeval Gouderak (16) Ongeval Gouderak (17) Ongeval Gouderak (18) Ongeval Gouderak (19) Ongeval Gouderak (20) Ongeval Gouderak (21) Ongeval Gouderak (22) Ongeval Gouderak (23) Ongeval Gouderak (24)Aanvulling ongeval Gouderak (1) Aanvulling ongeval Gouderak (2) Aanvulling ongeval Gouderak (3) Aanvulling ongeval Gouderak (4) Aanvulling ongeval Gouderak (5) Aanvulling ongeval Gouderak (6) Aanvulling ongeval Gouderak (7) Aanvulling ongeval Gouderak (8) Aanvulling ongeval Gouderak (9) Aanvulling ongeval Gouderak (10) Aanvulling ongeval Gouderak (11) Aanvulling ongeval Gouderak (12) Aanvulling ongeval Gouderak (13) Aanvulling ongeval Gouderak (14) Aanvulling ongeval Gouderak (15) Aanvulling ongeval Gouderak (16) Aanvulling ongeval Gouderak (17) Aanvulling ongeval Gouderak (18) Aanvulling ongeval Gouderak (19) Aanvulling ongeval Gouderak (20)

Cookievoorkeuren wijzigen