Middelbrand LeidenLeiden, 6 maart 2014

De brandweer werd vandaag gealarmeerd voor een brand in een flat aan de Alexander Dubeckplaats in Leiden. Ter plaatse bleek er brand in een kelderbox. De kelderbox was moeilijk te bereiken waarna deze werd open gebroken. Hier kwam dusdanig veel rook bij vrij, dat het 12 verdieping tellende flatgebouw moest worden ontruimd.

De brandweer schaalde vervolgens op naar middelbrand. Ook enkele dieren werden uit de flat gehaald. Toen de brandweer eenmaal toegang had tot de kelderbox was de brand al snel onder controle. De branweer kon vervolgens ventileren, opruimen en retour kazerne. Wanneer alle bewoners weer terug kunnen naar hun woning is nog onbekend.

Foto’s: Toon van der Poel

Brand Leiden (1) Brand Leiden (2) Brand Leiden (3) Brand Leiden (4) Brand Leiden (5) Brand Leiden (6) Brand Leiden (7) Brand Leiden (8) Brand Leiden (9) Brand Leiden (10)

Cookievoorkeuren wijzigen