Gaslekkages Gouda (11)

Gouda, 5 maart 2014

Om 14:00 op woensdagmiddag werden de brandweer en politie met meerdere voertuigen opgeroepen voor een gaslekkage aan de Brandsmastraat in Gouda. Ter plaatse bleek er door graafwerkzaamheden een gaslekkage te zijn ontstaan. Een graafmachine was bezig om gaten te boren in de grond voor planten.

Omdat men al langere tijd een vreemde lucht rook ging de brandweer op aanwijzing van een bewoner/omstander naar een andere locatie, zo’n 200 meter verderop, om metingen te verrichten. Hier werd een tweede lek aangetroffen. Hierop besloot de brandweer om samen met het inmiddels ter plaatse gekomen personeel van Joulz de volledige route na te gaan waar de graafmachine had geboord om te kijken of er niet nog meer plekken waren waar de gasleiding geraakt was. Dit bleek niet het geval en het bleef  ‘slechts’ bij twee gaslekken. Ook werd er op meerdere galerijen van een aantal flats gemeten op een eventuele te hoge concentratie gas. De concentratie gas bleek niet zo hoog dat er flats ontruimd moesten worden.

Ondertussen had de politie extra mensen ter plaatse laten komen welke een groot deel van de wijk afsloten voor het verkeer en enkele straten ook voor fietsers en voetgangers. Tijdens het controleren van alle leidingen zijn Joulz medewerkers aan de slag gegaan met het dichten van de lekkages. Na zo’n anderhalf uur, om 15:30, waren de lekken voorlopig gedicht en werden de straten weer vrijgegeven en konden de hulpdiensten retour. Joulz zorgt voor de verdere afhandeling en het definitief repareren van de leidingen.

Foto’s: Marco van Bemmel

Gaslekkages Gouda (1) Gaslekkages Gouda (2) Gaslekkages Gouda (3) Gaslekkages Gouda (4) Gaslekkages Gouda (5) Gaslekkages Gouda (6) Gaslekkages Gouda (7) Gaslekkages Gouda (8) Gaslekkages Gouda (9) Gaslekkages Gouda (10) Gaslekkages Gouda (12) Gaslekkages Gouda (13) Gaslekkages Gouda (14) Gaslekkages Gouda (15) Gaslekkages Gouda (16)

Cookievoorkeuren wijzigen