A12 NBG (7)

Nieuwerbrug, 26 februari 2014

Even na 23:00 vanavond werden brandweer Woerden en Nieuwerbrug opgeroepen voor een voertuigbrand op de A12 bij Nieuwerbrug ter hoogte van afrit Nieuwerbrug richting Gouda.

De bestuurder zag veel rook onder de motorkap vandaan komen waarna hij de auto op de vluchtstrook zette en de hulpdiensten alarmeerde. Brandweer Woerden, die als eerste ter plaatse kwam, constateerde dat het niet om brand ging maar het een lekke koppakking betrof. Door een lekke koppakking kan er een vloeistof, bijv: olie of koelvloeistof, op de motor terecht komen. Als de motor warm is komt hierdoor veel stoom vrij wat door de bestuurder, begrijpelijk, als rook werd aangezien. Na een korte controle konden de hulpdiensten weer retour.

Foto’s: Pieter Louw

A12 NBG (3)A12 NBG (5) A12 NBG (9) A12 NBG (10)

 

Cookievoorkeuren wijzigen