Ongeval N209 Benthuizen - Bleiswijk (10)Benthuizen, 25 februari 2014

De hulpdiensten werden aan het einde van de middag gealarmeerd voor een ongeval met beknelling op de Hogeveenseweg – N209 bij Benthuizen. Ter plaatse bleek een flinke aanrijding te hebben plaats gevonden tussen een vrachtwagen en twee personenauto’s.

Door nog onbekende oorzaak kwam de rode auto op de andere weghelft, mogelijk omdat deze op de auto met pech en de daar achterstaande ANWB zat te letten. Toen de auto op de andere weghelft terecht kwam, schampte hij daar een vrachtwagen, deze kreeg een lekke band waarna de vrachtwagen onbestuurbaar werd. De vrachtwagen schoof naar links, botste op zijn beurt weer tegen een Ford Ka waarna de vrachtwagen tot stilstand kwam in de naastgelegen sloot.

Van beknelling bleek geen sprake. Wel heeft de brandweer kunnen assisteren bij de slachtoffers en het veilig stellen van de voertuigen.

Volgens de politie waren er drie gewonden maar nog onduidelijk is hoeveel er daadwerkelijk zijn afgevoerd naar het ziekenhuis. De N209 is ten tijden van het ongeval geheel afgesloten en is dit ook enkele uren geweest voor technisch onderzoek en berging van de voertuigen. De politie heeft de zaak in onderzoek. Omdat het hier een grens geval betrof van Benthuizen (Regio Hollands Midden) en Bleiswijk (Regio Rotterdam Rijnmond) Kwamen ook enkele politie eenheden van Rotterdam ter plaatse.

Foto’s: Rens de Haan

Ongeval N209 Benthuizen - Bleiswijk (1) Ongeval N209 Benthuizen - Bleiswijk (2) Ongeval N209 Benthuizen - Bleiswijk (3) Ongeval N209 Benthuizen - Bleiswijk (4) Ongeval N209 Benthuizen - Bleiswijk (5) Ongeval N209 Benthuizen - Bleiswijk (6) Ongeval N209 Benthuizen - Bleiswijk (7) Ongeval N209 Benthuizen - Bleiswijk (8) Ongeval N209 Benthuizen - Bleiswijk (9)  Ongeval N209 Benthuizen - Bleiswijk (11) Ongeval N209 Benthuizen - Bleiswijk (12) Ongeval N209 Benthuizen - Bleiswijk (13) Ongeval N209 Benthuizen - Bleiswijk (14) Ongeval N209 Benthuizen - Bleiswijk (15) Ongeval N209 Benthuizen - Bleiswijk (16) Ongeval N209 Benthuizen - Bleiswijk (17) Ongeval N209 Benthuizen - Bleiswijk (18) Ongeval N209 Benthuizen - Bleiswijk (19) Ongeval N209 Benthuizen - Bleiswijk (20)

Cookievoorkeuren wijzigen