Demonstratie Benno L. (1)

Leiden, 22 februari 2014

Zo’n tweehonderd mensen demonstreerden zaterdagmiddag tegen de huisvesting van Benno L. in Leiden. De ME moest even in actie komen toen een aantal van hen probeerde de voorkant van de flat te bereiken, maar verder verliep de demonstratie relatief rustig.

Flatbewoners moeten zich legitimeren als zij hun woning willen betreden. Er werd onderen andere gedemonstreerd met behulp van een spandoek. Ook werden er leuzen geroepen.

Afgelopen weekend werd bekend dat de veroordeelde pedoseksueel Benno L. in Leiden woont. De Leidse burgemeester Henri Lenferink gaf hiervoor toestemming. Sinds het bekend is in welke straat straat Benno L. een flat heeft, demonstreren groepen mensen met spandoeken in de Apollolaan. Woensdagavond moest de ME eraan te pas komen om de protestgroep terug te drijven. Daarna is een samenscholingsverbod ingesteld.

Gisteren maakte Lenferink bekend dat Benno L. in Leiden mag blijven wonen, onder strenge voorwaarden. Actiewoordvoerder Marcel Groenendijk kondigde direct daarop de demonstratie voor vandaag aan. Uit een enquête van de SP onder vijftig buurtbewoners is gebleken dat 84 procent van de mensen het een kwestie van beschaving vinden dat L. een tweede kans krijgt, ook al is het niet prettig als dat in hun eigen buurt is.

Bron: LeidschDagblad
Foto’s: Toon van der Poel

Demonstratie Benno L. Demonstratie Benno L. (2) Demonstratie Benno L. (3) Demonstratie Benno L. (4) Demonstratie Benno L. (5) Demonstratie Benno L. (6)

Cookievoorkeuren wijzigen