Benno L. Apollolaan Leiden (9)

Leiden, 16 / 18 februari 2014

In Leiden is het al enkele dagen onrustig omdat pedofiel en ex-zwemleraar Benno L. daar zou komen wonen. De onrust komt vooral door de demonstraties die gevoerd worden bij het huis van Benno aan de Apollolaan.

” Bij de woning van Benno L. in Leiden hebben zich dinsdagavond opnieuw tientallen mensen verzameld uit protest tegen de komst van de pedoseksueel. Zondag protesteerden ook al tientallen boze Leidenaren bij de seniorenflat.

Volgens Omroep West staan er tachtig tot honderd demonstranten bij de woning. Ze schreeuwen dat ‘die pedo’ weg moet en discussiëren met agenten die een oogje in het zeil houden bij het protest.

Dit weekeinde bleek de voormalige zwemleraar, die een celstraf uitzat voor het seksueel misbruiken van kinderen aan wie hij zwemles gaf, in de Zuid-Hollandse stad te wonen. NRC Handelsblad schreef dat zaterdag.

Burgemeester Henri Lenferink legde de afgelopen dagen aan ongeruste Leidenaren uit waarom hij had besloten huisvesting te verlenen aan de kindermisbruiker. Ook vertelde hij aan welke strenge voorwaarden L. moet voldoen. Lenferink gaf ook aan er vertrouwen in te hebben dat L. niet weer de fout in gaat.

De burgemeester wil aan het einde van de week, na onder meer gesprekken met ouders van schoolkinderen, besluiten of L. kan blijven.  ”

Bron: NU.nl

Foto’s: Toon van der Poel

Benno L. Apollolaan Leiden (1) Benno L. Apollolaan Leiden (2) Benno L. Apollolaan Leiden (3) Benno L. Apollolaan Leiden (4)

Foto’s van het eerdere protest zondag jl.: Benno L. Apollolaan Leiden (5) Benno L. Apollolaan Leiden (6) Benno L. Apollolaan Leiden (7) Benno L. Apollolaan Leiden (8) Benno L. Apollolaan Leiden (10) Benno L. Apollolaan Leiden (11) Benno L. Apollolaan Leiden (12)

Cookievoorkeuren wijzigen