IMG-20140216-WA0012 [112HM]

Moerkapelle, 16 februari 2014

Op zondagavond rond half acht werd er ingebroken in een woning aan de Hollevoeterlaan in Moerkapelle. Echter werden de inbrekers betrapt en sloegen zij op de vlucht. De politie kwam direct met veel materieel ter plaatse, ook een politiehelikopter werd ingezet.

Meerdere politie- auto’s en motors gingen opzoek naar de daders en de politiehelikopter keek vanuit de lucht mee. Burgers werden via burgernet gevraagd uit te kijken naar de inbrekers, één zou een muts dragen. Even later werd duidelijk door o.a. camerabeelden dat de inbrekers zich rond de Kerkstraat ophielden. Na een zoektocht aldaar vond men niets. Rond half negen liep de hond van een bewoner van de Kerkstraat in de tuin rond toen deze ineens begon te blaffen bij een aanhanger van de bewoner die in zijn tuin stond. Men begon een tweede zoekactie aldaar en kwam tot de ontdekking dat er meerdere personen onder de aanhanger lagen. De politie was zeer snel met vele wagens op de Kerkstraat waarna er drie mannen onder de aanhanger vandaan gehaald werden. Getuigen zouden hierbij hebben geholpen. Ergens in de buurt werd een vierde verdachte aangehouden die bij een auto stond te wachten. Alle vier zijn zij overgebracht naar het politiebureau en worden verdacht van de inbraak.

Aan de Leliestraat in Zevenhuizen werd aan het begin van de avond ook een inbraak gepleegd. HIerbij zocht de politie een kleine auto met een kapot achterlicht. Het is niet bekend of deze twee inbraken met elkaar in verband staan. Dit zal worden onderzocht door de politie.

Mobiele foto’s: Marco van Bemmel

IMG-20140216-WA0010 [112HM] IMG-20140216-WA0011 [112HM]

Cookievoorkeuren wijzigen