DSC_0572

Moordrecht, 16 februari 2014

Rond zeven uur in de ochtend werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een melding buitenbrand aan de Meester Lallemanstraat in Moordrecht. Ter plaatse bleek een grote coniferenhaag op de hoek van het kruispunt met de Dr. A. Kuyperstraat in brand te staan.

Een buurtbewoonster die toevallig op weg was naar haar auto merkte de brand op en heeft direct de bewoners van het huis gewaarschuwd. Die zijn snel naar buiten gerend en hebben geprobeerd met behulp van emmers de brand zelf te blussen. Daarbij kregen ze tevens hulp van een buurman die zijn tuinslang inzette.  Toen bleek dat het blussen van de heg zelf onbegonnen werk was,  is men begonnen met het nathouden van de, naast de heg geparkeerde auto’s, om zo eventuele schade te beperken.
De inmiddels ter plaatse gekomen brandweer had het vuur snel onder controle. Nadat men er zeker van was dat alle brandhaarden gedoofd waren, heeft men direct de naast de heg staande geparkeerde auto’s schoongespoten.  Mede door de harde wind zit een groot deel van de omgeving onder de asdeeltjes, zowel de straat als geparkeerde auto’s. Die zelfde harde wind zorgde ervoor dat de rook tot ver in de wijde omgeving te bemerken was, wat tot enige overlast zorgde.

Nadat de brandweer alle materiaal had opgeruimd en net retour kazerne was, kwam dan ook een volgende melding binnen; een bewoonster aan de Westringdijk bemerkte een hevige brandlucht in huis en omgeving, waarna ze de brandweer waarschuwde.  Het bleek hier na controle  te gaan om de rook ten gevolge van de brand aan de Lallemanstraat.  Later deze morgen zal de recherche onderzoek gaan doen naar de mogelijke oorzaak van deze coniferenbrand.  De eigenaar van de heg had dit weekend dubbel pech, zaterdag trof hij voor de deur zijn auto ook al opengebroken en leeggeroofd aan.

Foto’s: Sylvia van Straalen

DSC_0573 DSC_0576 DSC_0583 DSC_0599 DSC_0602 DSC_0627 DSC_0646 DSC_0665 DSC_0683 DSC_0686

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen