Middel duikalarm Alphen aan den Rijn (10)Alphen aan den Rijn, 9 februari 2014

De hulpdiensten zijn vanavond gealarmeerd voor een persoon te water aan de Afrikalaan in Alphen aan den Rijn. Ter plaatse bleek een groot gebied uitgekamd te moeten worden waarna er werd opgeschaald naar middel duikalarm. Hierop kwam onder andere ook een tweede duikteam, dat van Ter Aar ter plaatse.

Een verwarde vrouw in onderkleding zou het water in gesprongen zijn en men had haar niet meer boven zien komen. Direct werd het hele terrein uitgekamd door politie, brandweer, brandweerduikers en een helikopter. Ook de ambulancemedewerkers stonden klaar voor het geval iemand medische hulp nodig had. Vier duikers hebben langere tijd naar de vrouw gezocht maar konden haar niet vinden.
Ook twitter en burgernet werden ingezet om de vrouw op te sporen.

Ongeveer een uur na melding kwam het bericht dat een toevallige voorbijganger de vrouw bij het water in de Triviumlaan had aangetroffen. Het materieel kon worden ingepakt en alle instanties konden retour.

Foto’s: Rens de Haan en Edwin Kasteleijns
Video: Rens de Haan

Middel duikalarm Alphen aan den Rijn (1) Middel duikalarm Alphen aan den Rijn (2) Middel duikalarm Alphen aan den Rijn (3) Middel duikalarm Alphen aan den Rijn (4) Middel duikalarm Alphen aan den Rijn (5) Middel duikalarm Alphen aan den Rijn (6) Middel duikalarm Alphen aan den Rijn (7) Middel duikalarm Alphen aan den Rijn (8) Middel duikalarm Alphen aan den Rijn (9) Middel duikalarm Alphen aan den Rijn (11) Middel duikalarm Alphen aan den Rijn (12) Middel duikalarm Alphen aan den Rijn (13) Middel duikalarm Alphen aan den Rijn (14) Middel duikalarm Alphen aan den Rijn (15) Middel duikalarm Alphen aan den Rijn (16) Middel duikalarm Alphen aan den Rijn (17) Middel duikalarm Alphen aan den Rijn (18) afrikalaan-apn 017afrikalaan-apn 018afrikalaan-apn 019afrikalaan-apn 020afrikalaan-apn 025afrikalaan-apn 035

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen