Noordwijk, 9 februari 2014

De brandweer van Noordwijk werd zondag ochtend rond 10 uur opgeroepen voor een stormschade op de Satoriusstraat. De brandweer kwam zonder spoed ter plaatse en trof een omgevallen boom aan.

Toen de brandweer bij een andere boom ging kijken, werd duidelijk dat er opzet in het spel was, hiervoor is de politie ook ter plaatse gekomen. De politie en brandweer hebben samen de verdachte kring, waarbij ook was ingezaagd op de boom bekeken. Vervolgens is er beslist om de 2e boom ook om te zagen. Na het omvallen van de boom werd duidelijk dat er ook een grote spijker in de boom was geslagen, zodat deze zou gaan roesten en dat de boom van binnen zou gaan rotten.

Bij beide bomen zaten er kringen om, en is er opzet bij een van de bewoners. De politie ondervroeg enige bewoners of zei er iets van af wisten. De brandweer liep de andere hofjes af om te kijken of hier ook was ingezaagd. Dit was inderdaad het geval, en hier naar gaat de politie onderzoek doen.

Foto’s Menno Plug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen