Uitslaande brand Tuinstaan Boskoop (19)Boskoop, 6 februari 2014

De brandweer van Boskoop werd deze morgen omstreeks vijf uur gealarmeerd voor een woningbrand aan de Tuinstraat in Boskoop. Al snel werd er opgeschaald naar middelbrand en kwamen de tweede tankautospuit van Boskoop en de officier van dienst ter plaatse. Toen de eerste tankautospuit ter plaatse kwam werd meteen duidelijk dat het hier om een hevig uitslaande brand ging.

De metershoge vlammen waren zowel aan de voorkant als aan de achterkant van de woning goed zichtbaar. De brandweer is direct met man en macht begonnen om de brand onder controle te krijgen. Al snel waren de ergste vlammen weg en binnen een half uur had de brandweer het vuur al behoorlijk onder controle. Helemaal in de nok bleef het vuur nog enige tijd zitten. Toen de brandweer door middel van de autoladder op het dak kon komen, kon men één voor één de dakpannen weghalen en ook het laatste vuur doven.

Hoe de brand is ontstaan is nog onbekend, ook weten wij niet of er ten tijden van de brand nog bewoners in het pand aanwezig waren. De woning moet voor het grootste deel als verloren worden beschouwd.

De brandweer is wel nog geruime tijd bezig met nablussen en controles voordat men echt de spullen in kan pakken. Tijdens de brand is de tankautospuit van Waddinxveen nog gealarmeerd als derde voertuig, dit in verband met een defect aan een tankautospuit van Boskoop. Toen Waddinxveen ter plaatse kwam, kon dit defect al worden verholpen waarna men onverrichter zaken retour Waddinxveen kon.

Foto’s: Rens de Haan

Uitslaande brand Tuinstaan Boskoop (1) Uitslaande brand Tuinstaan Boskoop (2) Uitslaande brand Tuinstaan Boskoop (3) Uitslaande brand Tuinstaan Boskoop (4) Uitslaande brand Tuinstaan Boskoop (5) Uitslaande brand Tuinstaan Boskoop (6) Uitslaande brand Tuinstaan Boskoop (7) Uitslaande brand Tuinstaan Boskoop (8) Uitslaande brand Tuinstaan Boskoop (9) Uitslaande brand Tuinstaan Boskoop (10) Uitslaande brand Tuinstaan Boskoop (11) Uitslaande brand Tuinstaan Boskoop (12) Uitslaande brand Tuinstaan Boskoop (13) Uitslaande brand Tuinstaan Boskoop (14) Uitslaande brand Tuinstaan Boskoop (15) Uitslaande brand Tuinstaan Boskoop (16) Uitslaande brand Tuinstaan Boskoop (17) Uitslaande brand Tuinstaan Boskoop (18) Uitslaande brand Tuinstaan Boskoop (20) Uitslaande brand Tuinstaan Boskoop (21) Uitslaande brand Tuinstaan Boskoop (22) Uitslaande brand Tuinstaan Boskoop (23) Uitslaande brand Tuinstaan Boskoop (24)Uitslaande brand Tuinstaan Boskoop (25) Uitslaande brand Tuinstaan Boskoop (26) Uitslaande brand Tuinstaan Boskoop (27) Uitslaande brand Tuinstaan Boskoop (28) Uitslaande brand Tuinstaan Boskoop (29) Uitslaande brand Tuinstaan Boskoop (30) Uitslaande brand Tuinstaan Boskoop (31) Uitslaande brand Tuinstaan Boskoop (32)

Cookievoorkeuren wijzigen