Middel hulpverlening A12 Zoetermeer (2)Zoetermeer / Gouda / Bodegraven, 6 februari 2014

Het was weer flink raak vanavond op de A12. Even na zes uur werden de hulpdiensten, waaronder die van Hollands Midden, gealarmeerd voor een ongeval met beknelling op de A12 bij Zoetermeer. Er bleek sprake van zowel een autobrand als beknelling en hulpdiensten werden daarom massaal ingezet.

Zo kwamen de brandweer, politie, ambulancedienst, een traumahelikopter, Rijkswaterstaat en bergers ter plaatse. De politie sprak over een ongeval waarbij zes voertuigen betrokken waren. Twee personen zijn door de brandweer bevrijd uit hun voertuig. Er werd door de impact van het ongeval opgeschaald naar middel hulpverlening.

Om de veiligheid van de hulpverleners te garanderen werd de A12 in de richting van Den Haag bij Zoetermeer geheel afgesloten. Dit resulteerde in een flinke file.

Uiteindelijk zijn een onbekend aantal slachtoffers afgevoerd naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek.

Niet veel later werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval op de A12 bij Bodegraven en kort daarna de brandweer van Gouda voor een autobrand op de A12 bij Waddinxveen. Van deze twee meldingen ontbreekt verdere informatie.

Al met al een drukke spits voor de hulpdiensten, niet alleen uit Hollands Midden maar ook andere regio’s kregen te maken met (flinke) ongevallen.

Foto’s: Rick Juffermans & Persbureau Marofer

Middel hulpverlening A12 Zoetermeer (1)  Middel hulpverlening A12 Zoetermeer (3) Middel hulpverlening A12 Zoetermeer (4) Middel hulpverlening A12 Zoetermeer (6)

Cookievoorkeuren wijzigen