aaDSC_0138

Moordrecht, 2 februari 2014

Op deze zondagmorgen werd het brandweerteam van Moordrecht wederom opgeroepen voor het verrichten van metingen. Dit keer zou het een melding betreffen met betrekking tot koolmonoxide.

Het betrof hier een woning aan de Schielandstraat in Moordrecht, waar de bewoners enige problemen ondervonden met een kooktoestel .Aangezien er een vermoeden op het ontstaan van koolmonoxide was, heeft men alarm geslagen. De brandweer heeft diverse metingen verricht, er zijn geen verdachte stoffen aangetroffen. Ook hier kon men al weer snel retour naar de kazerne.

Koolmonoxide is een giftig gas dat ontstaat bij onvolledige verbranding van bijvoorbeeld gas, olie of hout. Dit kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door geiser of boiler maar ook door open haard of kooktoestel.  Belangrijk is dus altijd woningen goed te ventileren, en alle installaties regelmatig te laten onderhouden. Het grootste gevaar van koolmonoxide schuilt in het feit dat het een reuk- en kleurloos gas is. U zult er in de eerste instantie weinig van merken, waardoor het gas zich op kan hopen in de woning. Dit kan voor ernstige gezondheidsklachten zorgen.  Vroegtijdige ontdekking kan een hoop problemen voorkomen,montage van  een eenvoudige koolmonoxide melder kan levens redden.

Foto’s : Sylvia van Straalen


aCSC_0155 aDSC_0110 aDSC_0119 aDSC_0132 aDSC_0153

 

Cookievoorkeuren wijzigen