Voertuig te water Noordeinde Zevenhuizen (21)Zevenhuizen, 26 januari 2014

De hulpdiensten werden deze nacht gealarmeerd voor een voertuig te water aan het Noordeinde in Zevenhuizen, de derde melding voertuig te water in twee dagen tijd. Onder andere duikteams uit Gouda en Alphen aan den Rijn, hulpverleningsvoertuigen, autoladder, OVD en een tankautospuit kwamen ter plaatse. Eenmaal op de plaats van het incident bleek een busje eerst een hekje uit de grond te hebben gereden waarna hij aan de andere kant van de weg te water was geraakt.

De bestuurder bleek nergens te bekennen dus is de brandweer direct begonnen met een zoektocht in het water. Twee duikers hebben het busje en de omgeving van het busje uitgekamd maar konden uiteindelijk niets vinden waarna werd besloten de zoektocht te staken. De duikers van Alphen konden onverrichter zaken retour.

Al snel werd duidelijk waar de bestuurder zich bevond. Enkele jongeren kwamen namelijk vertellen dat een stom dronken Ier zich in een café even verderop zich stond te ontdoen van zijn natte kleding. De politie is vervolgens daar ter plaatse gegaan.

Nadat bleek dat iedereen in veiligheid verkeerde, zijn alle hulpdiensten retour gegaan. Een berger kwam ter plaatse maar door omstandigheden kon hij de auto niet bergen. Er is besloten het busje even te laten liggen en deze op een later tijdstip alsnog te bergen. De meldkamer is in kennis gesteld dat er nog een busje in het water ligt.

De politie zal de zaak verder onderzoeken. Of de Ierse chauffeur is aangehouden is onbekend.

Foto’s: Rens de Haan & Sylvia van Straalen

Voertuig te water Noordeinde Zevenhuizen (1) Voertuig te water Noordeinde Zevenhuizen (2) Voertuig te water Noordeinde Zevenhuizen (3) Voertuig te water Noordeinde Zevenhuizen (4) Voertuig te water Noordeinde Zevenhuizen (5) Voertuig te water Noordeinde Zevenhuizen (6) Voertuig te water Noordeinde Zevenhuizen (7) Voertuig te water Noordeinde Zevenhuizen (8) Voertuig te water Noordeinde Zevenhuizen (9) Voertuig te water Noordeinde Zevenhuizen (10) Voertuig te water Noordeinde Zevenhuizen (11) Voertuig te water Noordeinde Zevenhuizen (12) Voertuig te water Noordeinde Zevenhuizen (13) Voertuig te water Noordeinde Zevenhuizen (14) Voertuig te water Noordeinde Zevenhuizen (15) Voertuig te water Noordeinde Zevenhuizen (16) Voertuig te water Noordeinde Zevenhuizen (17) Voertuig te water Noordeinde Zevenhuizen (18) Voertuig te water Noordeinde Zevenhuizen (19) Voertuig te water Noordeinde Zevenhuizen (20) Voertuig te water Noordeinde Zevenhuizen (22) Voertuig te water Noordeinde Zevenhuizen (23) Voertuig te water Noordeinde Zevenhuizen (24) Voertuig te water Noordeinde Zevenhuizen (25) Voertuig te water Noordeinde Zevenhuizen (26)

Cookievoorkeuren wijzigen