Ongeval gevaarlijke stoffen A20 Nieuwerkerk aan den IJssel (4)Nieuwerkerk aan den IJssel, 22 januari 2014

In eerste instantie werd vanavond tegen half zeven alleen de ambulancedienst samen met de politie gealarmeerd voor een ongeval op de A20 bij Nieuwerkerk aan den IJssel in de richting van Gouda. Echter, toen de meldkamer te horen kreeg dat er een tankwagen met benzine betrokken bleek en deze zou lekken, werden tien brandweervoertuigen uit de regio’s Hollands Midden & Rotterdam Rijnmond gealarmeerd voor een OGS (Ongeval Gevaarlijke Stoffen)

Eenmaal ter plaatse kon de brandweer al snel vast stellen dat van lekkage bij de tankwagen geen sprake was. De meeste hulpverleningsvoertuigen konden hierop retour kazernes. Enkele voertuigen bleven ter assistentie van de ambulance.

Net voor het Cortlandt-Aquaduct bleek een personenauto op een tankwagen te zijn gebotst. Vooral de personenauto liep hier behoorlijke schade bij op. De bestuurder van de personenauto zat niet bekneld maar moest wel met mogelijk nek- / rugletsel uit het voertuig worden gehaald. De brandweer heeft de deur weggeknipt waarna gezamenlijk het slachtoffer bevrijd kon worden. Toen het slachtoffer eenmaal in de ambulance met spoed werd afgevoerd naar een ziekenhuis in Rotterdam kon de berger het voertuig afslepen. De tankwagen kwam onder het aquaduct tot stilstand, grotendeels op de vluchtstrook. Ook hier was de schade aanzienlijk en mede doordat alle verlichting van de vrachtwagen kapot was gegaan / niet meer zichtbaar was, is ook de vrachtwagen afgesleept. De chauffeur raakte niet gewond.

De A20 in de richting van Gouda ongeveer een half uur geheel afgesloten geweest. Toen eenmaal bleek dat de tankwagen geen stoffen lekte, kon één rijstrook weer worden open gesteld. Ongeveer een anderhalfuur na het ongeval kon de A20 weer geheel worden vrijgegeven. De politie onderzoekt hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

Foto’s: Rens de Haan, Sylvia van Straalen, Marco van Bemmel & Michael de Man

Ongeval gevaarlijke stoffen A20 Nieuwerkerk aan den IJssel (1) Ongeval gevaarlijke stoffen A20 Nieuwerkerk aan den IJssel (2) Ongeval gevaarlijke stoffen A20 Nieuwerkerk aan den IJssel (3) Ongeval gevaarlijke stoffen A20 Nieuwerkerk aan den IJssel (5) Ongeval gevaarlijke stoffen A20 Nieuwerkerk aan den IJssel (6) Ongeval gevaarlijke stoffen A20 Nieuwerkerk aan den IJssel (7) Ongeval gevaarlijke stoffen A20 Nieuwerkerk aan den IJssel (8) Ongeval gevaarlijke stoffen A20 Nieuwerkerk aan den IJssel (9) Ongeval gevaarlijke stoffen A20 Nieuwerkerk aan den IJssel (10) Ongeval gevaarlijke stoffen A20 Nieuwerkerk aan den IJssel (11) Ongeval gevaarlijke stoffen A20 Nieuwerkerk aan den IJssel (12) Ongeval gevaarlijke stoffen A20 Nieuwerkerk aan den IJssel (13)Ongeval gevaarlijke stoffen A20 Nieuwerkerk aan den IJssel (14) Ongeval gevaarlijke stoffen A20 Nieuwerkerk aan den IJssel (15) Ongeval gevaarlijke stoffen A20 Nieuwerkerk aan den IJssel (16) Ongeval gevaarlijke stoffen A20 Nieuwerkerk aan den IJssel (17) Ongeval gevaarlijke stoffen A20 Nieuwerkerk aan den IJssel (18) Ongeval gevaarlijke stoffen A20 Nieuwerkerk aan den IJssel (19)A20 NAY (1) [1600x1200] A20 NAY (2) [1600x1200] A20 NAY (13) [1600x1200] A20 NAY (20) [1600x1200] A20 NAY (29) [1600x1200]

Ongeval gevaarlijke stoffen A20 Nieuwerkerk aan den IJssel (20) Ongeval gevaarlijke stoffen A20 Nieuwerkerk aan den IJssel (21)

 

Cookievoorkeuren wijzigen