Beknelling A44 SSM (3)Sassenheim, 19 januari 2014

De hulpdiensten werden vanavond naar de A44 bij Sassenheim gestuurd voor een ongeval met beknelling. Ter hoogte van de afrit Sassenheim / Voorhout had een ongeval plaats gevonden tussen drie auto’s.

De eerste auto nam de afrit Sassenheim en haalde daarbij een auto (Mercedes) in, bij het inhalen raakte twee spiegels van beide auto’s elkaar waarna de Mercedes bestuurder begon te slingeren. Door het slingeren reed de Mercedes de bestuurder van auto drie (Ford Fiesta) aan waarna deze in de vangrail tot stilstand kwam.

In eerste instantie was er sprake van beknelling maar dit bleek niet het geval. De ambulancedienst heeft twee personen naar het ziekenhuis vervoerd. De Mercedes en de Ford waren ernstig beschadigd en zijn door een berger opgehaald. De eerste auto had alleen schade aan de spiegel en deze kon zelf verder. Tijdens deze aanrijding is er ook een persoon aangehouden. Welke rede dit had, is bij ons onbekend.

De VOA kwam ter plaatse voor technisch onderzoek. Ten tijden van het ongeval is de A44 in de richting van Amsterdam afgesloten geweest. Een opgeroepen traumahelikopter is niet ter plaatse geweest.

Politie bericht
Sassenheim – Een 42-jarige automobilist uit Wognum is in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 januari aangehouden, nadat hij een ongeval had veroorzaakt op de snelweg A44 bij Sassenheim. Hij bleek onder invloed van alcohol te hebben gereden

Rond 00.45 uur raakte de verdachte bij het inhalen de buitenspiegel van de auto die hij inhaalde. Vervolgens botste de auto van de verdachte tegen de achterkant van een andere auto en kwam tegen een verkeersbord tot stilstand.

De inzittenden van de aangereden auto – een man 67 en een vrouw van 64 – raakten gewond. Zij zijn met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De veroorzaker is ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel. Hij raakte niet gewond.

Onder invloed
Uit een eerste blaastest bleek dat de man uit Wognum onder invloed van alcohol was. Daarop hielden agenten hem aan. Bij een ademanalyse op het politiebureau blies de man 620 Ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

De A44 in de richting van Amsterdam is enkele uren afgesloten geweest vanwege het onderzoek naar de aanrijding en opruimwerkzaamheden.

Foto’s: Rens de Haan, Rob de Jong & Menno Plug

Beknelling A44 SSM (1) Beknelling A44 SSM (2) Beknelling A44 SSM (3) Beknelling A44 SSM (4) Beknelling A44 SSM (5) Beknelling A44 SSM (6) Beknelling A44 SSM (8) Beknelling A44 SSM (9) Beknelling A44 SSM (10) Beknelling A44 SSM (11) Beknelling A44 SSM (12) Beknelling A44 SSM (13)

Cookievoorkeuren wijzigen