Hennepkwekerij ReeuwijkReeuwijk, 14 januari 2014

De politie heeft dinsdagmorgen, 14 januari, een 43-jarige vrouw aangehouden na het aantreffen van een hennepkwekerij in een bedrijfsruimte aan de Pascalstraat. De politie had informatie over een vermoedelijke hennepkwekerij in het pand en heeft eerst onderzoek verricht.

Dinsdagmorgen werd in het pand gekeken en werd er inderdaad een kwekerij met 869 planten aangetroffen. De politie heeft de kwekerij ontmanteld en heeft de planten en apparatuur in beslag genomen ter vernietiging. Daarnaast is er beslag gelegd op meerdere voertuigen, zoals een auto en een caravan.

Bij hennepkwekerijen gaat de politie regelmatig meteen over tot beslaglegging op roerende zaken, bijvoorbeeld een auto, tv en/of andere zaken van waarde. De winst die met de kwekerij is behaald wordt berekend waarna de rechter kan bepalen dat deze winst “ontnomen” wordt. Soms kan dat in de tienduizenden euro’s lopen. De beslaglegging op zaken van de verdachte loopt vooruit op de eventuele beslissing van de rechter om de winst te ontnemen. Daarmee wordt de terugbetaling van de winst veilig gesteld. Als de rechter bepaalt dat de winst terug betaald moet worden, is men de inbeslaggenomen goederen kwijt.

Foto: Digitale Bodegraafse Krant

Cookievoorkeuren wijzigen