Waterongeval Reeuwijk (10)Reeuwijk, 14 januari 2014

De brandweer van Bodegraven werd samen met de OVD gealarmeerd deze morgen voor een waterongeval aan de Parallelweg in Reeuwijk. Ter plaatse bleek bij werkzaamheden in en op het water een ongeval gebeurd te zijn met een graafmachine.

De graafmachine waarmee gewerkt wordt, staat op een ponton en deze drijft op het water. Door onbekende oorzaak begon de ponton te kantelen en schoof de graafmachine er vanaf. Tijdens het glijden was de machinist helder genoeg om razendsnel zijn giek in een boot te zetten waardoor hij bleef hangen. Wanneer hij deze actie niet had uitgevoerd was hij vermoedelijk te water gegaan waarna de gevolgen wellicht niet te overzien waren geweest. Enkele jaren terug overleed een machinist bij een soort gelijk ongeval in Nieuwerkerk aan den IJssel.

De brandweer heeft besloten niets te kunnen doen, de plek was ook enorm lastig om bij te komen en omdat er verder geen gevaar voor mensen, dieren of overig verkeer bleek, besloot men retour kazerne te gaan.

De mensen die hier aan het werk zijn zullen zelf een oplossing moeten verzinnen.

Foto’s: Rens de Haan

Waterongeval Reeuwijk (1) Waterongeval Reeuwijk (2) Waterongeval Reeuwijk (3) Waterongeval Reeuwijk (4) Waterongeval Reeuwijk (5) Waterongeval Reeuwijk (6) Waterongeval Reeuwijk (7) Waterongeval Reeuwijk (8) Waterongeval Reeuwijk (9) Waterongeval Reeuwijk (11) Waterongeval Reeuwijk (12) Waterongeval Reeuwijk (13) Waterongeval Reeuwijk (14) Waterongeval Reeuwijk (15) Waterongeval Reeuwijk (16) Waterongeval Reeuwijk (17)

Cookievoorkeuren wijzigen