Afscheid Rob, brandweer Gouda (14)Gouda, 14 januari 2014

Na 43 jaar trouwe dienst zet brandweerman Rob den Hertog uit Gouda er dan echt een punt achter. Vandaag draait Rob zijn laatste 24-uursdienst op de kazerne in Gouda bij brandweer Hollands Midden. Van deze 43 jaar heeft Rob er 38 in Gouda mogen beleven.

Toch laten de collega’s het niet op toeval afhangen. In dit vak weet je natuurlijk maar nooit of je in je dienst wel wat meemaakt, dus daar werd wel voor gezorgd. Om circa half negen in de morgen, een half uur na aanvang van de dienst, werd het Goudse team al gealarmeerd voor een OMS melding bij de ambulancepost. Ter plaatse kwam er veel rook uit de ambulancepost en bleek binnen een slachtoffer te liggen. Het slachtoffer bleek in dit geval de zoon van Rob, motorrijder bij politie Gouda. Uiteraard was dit in scene gezet.

Na dit klusje kon men in de kazerne lekker aan de koffie. Aan het einde van de ochtend moest er alleen nog even gezwommen worden. Lekker een uurtje in het water, douche, afdrogen, aankleden en weer naar buiten om naar de kazerne te gaan voor het middageten. Dat ging alleen niet door, want toen Rob eenmaal buiten aankwam stonden daar een hele hoop collega’s met eveneens een hele hoop brandweer- en politievoertuigen. Rob mocht plaats nemen achter het stuur van de GD1, het pronkstuk van de Goudse brandweer. Zijn vrouw mocht naast hem plaats nemen. Eenmaal de gordels om en de toertocht kon beginnen. Zo ging, onder politiebegeleiding, de stoet over de Van Reenensingel, Jamessingel, Graaf Florisweg, Joubertstraat, Goejanverwelledijk, Oosthaven, Lage Gouwe, Bolwerk, Nieuwe Haven, Kattensingel, Nieuwe Gouwe Oost Zijde en uiteindelijk stopte de stoet weer op het terrein van de brandweerkazerne aan de Keerkring.

Eenmaal omgekleed en wel kon iedereen lekker genieten van een kop verse koffie en een stukje gebak.

Na deze kleine maaltijd ging ieder weer zijn eigen weg en kon Rob zijn 24-uursdienst afmaken. Of hij nog wat gaat meemaken op zijn laatste dag? Dat zullen we morgenochtend om acht uur weten wanneer rob toch echt voor de laatste keer het bed van zijn slaapverblijf op de kazerne zal opmaken.

Rob, namens alle medewerkers van 112HM willen we je bedanken voor je altijd spontane medewerking en gezelligheid bij de meldingen. Geniet van je rust!

Foto’s: Rens de Haan & Marco van Bemmel

Video: Rens de Haan & Met dank aan Brandweer / Politie  Gouda

Helaas zat het weer iets tegen vandaag.
De camera’s welke bevestigd waren op de voertuigen hadden waterdruppels op de kap, excuses hiervoor.

Afscheid Rob, brandweer Gouda (1) Afscheid Rob, brandweer Gouda (2) Afscheid Rob, brandweer Gouda (3) Afscheid Rob, brandweer Gouda (4) Afscheid Rob, brandweer Gouda (5) Afscheid Rob, brandweer Gouda (6) Afscheid Rob, brandweer Gouda (7) Afscheid Rob, brandweer Gouda (8) Afscheid Rob, brandweer Gouda (9) Afscheid Rob, brandweer Gouda (10) Afscheid Rob, brandweer Gouda (11) Afscheid Rob, brandweer Gouda (12) Afscheid Rob, brandweer Gouda (13) Afscheid Rob, brandweer Gouda (15) Afscheid Rob, brandweer Gouda (16) Afscheid Rob, brandweer Gouda (17) Afscheid Rob, brandweer Gouda (18) Afscheid Rob, brandweer Gouda (19) Afscheid Rob, brandweer Gouda (20) Afscheid Rob, brandweer Gouda (21) Afscheid Rob, brandweer Gouda (22) Afscheid Rob, brandweer Gouda (23) Afscheid Rob, brandweer Gouda (24) Afscheid Rob, brandweer Gouda (25) Afscheid Rob, brandweer Gouda (26) Afscheid Rob, brandweer Gouda (27) Afscheid Rob, brandweer Gouda (28) Afscheid Rob, brandweer Gouda (29) Afscheid Rob, brandweer Gouda (30) Afscheid Rob, brandweer Gouda (31) Afscheid Rob, brandweer Gouda (32) Afscheid Rob, brandweer Gouda (33) Afscheid Rob, brandweer Gouda (34) Afscheid Rob, brandweer Gouda (35) Afscheid Rob, brandweer Gouda (36) Afscheid Rob, brandweer Gouda (37) Afscheid Rob, brandweer Gouda (38) Afscheid Rob, brandweer Gouda (39)

 

Cookievoorkeuren wijzigen