Steekpartij APN (2)Alphen aan den Rijn, 12 januari 2014

Even na middernacht heeft er een steekpartij plaats gevonden in een flatwoning aan de Wagenmaker in Alphen aan den Rijn. De politie ging massaal op zoek naar de dader. Hierbij werden het arrestatieteam, een politiehelikopter en politiehonden bij ingezet.

Bij deze steekpartij zijn twee gewonden gevallen. Twee ambulances kwamen ter plaatse maar de verwondingen bleken dusdanig mee te vallen dat deze ter plaatse werden behandeld en daarna konden beide ambulances zonder slachtoffer terug naar hun post.

De politie kwam ter plaatse met meerdere eenheden maar ook werden politiehonden, een helikopter en het arrestatieteam ingezet. Agenten liepen rond in kogelwerende vesten. De Technische Recherche kwam ter plaatse voor onderzoek in de woning welke zich op de bovenste etage van een flat bevind.

De politie heeft laten weten dat er één verdachte is aangehouden.

Update politie bericht:

Alphen aan den Rijn – Een 26-man met onbekende woon- of verblijfplaats is in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 januari in een woning aan de Wagenmaker aangehouden door een arrestatieteam. De aanhouding volgde na een steekincident in de woning, waarbij twee personen lichtgewond raakten.

Iets na middernacht kreeg de politie de melding dat in een woning aan de Wagenmaker een steekincident zou hebben plaatsgevonden. Ter plaatse kwam ̩̩n van de twee slachtoffers Рeen 21-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn Рhet portiek uitgelopen. Een tweede slachtoffer bevond zich nog in de woning met de verdachte.

Arrestatieteam

De verdachte schreeuwde vanuit de woning dat hij een vuurwapen en een handgranaat had. Op basis van deze uitspraken besloot de politie een arrestatieteam in te zetten en de omliggende woningen te ontruimen. Na enige tijd wist het tweede slachtoffer – een 27-jarige man uit Alphen aan den Rijn – de woning te ontvluchten. Aanwezige politieagenten en leden van het arrestatieteam wisten de verdachte aan de praat te houden, waarna het arrestatieteam hem uiteindelijk rond 1.30 uur in de woning kon overmeesteren en aanhouden. In woning werd geen vuurwapen of granaat aangetroffen. De slachtoffers konden ter plaatse worden behandeld aan hun verwondingen. De politie onderzoekt de zaak.

Foto’s: Marco van Bemmel, Pieter Louw & Toon van der Poel

Steekpartij APN P (1) [1600x1200]Steekpartij APN (3) [1600x1200] Steekpartij APN (4) [1600x1200] Steekpartij APN (9) [1600x1200] Steekpartij APN (20) [1600x1200] Steekpartij APN (24) [1600x1200] Steekpartij APN (27) [1600x1200] Steekpartij APN (28) [1600x1200] Steekpartij APN (29) [1600x1200] Steekpartij APN (31) [1600x1200] Steekpartij APN P (2) [1600x1200] Steekpartij APN P (3) [1600x1200]Steekpartij APN (1) Steekpartij APN (3)

Cookievoorkeuren wijzigen