DSC_0184 kopie

Moordrecht, 11 januari 2014

De brandweer van Moordrecht werd aan het begin van de ochtend gealarmeerd voor een melding “dier op hoogte” aan de Schielands Hoge Zeedijk West in Moordrecht. Ter plaatse bleek er in de uiterwaarden van de IJssel een kat in een boom te zijn geklommen welke niet meer zelfstandig naar beneden kon.

De kat was tot boven in de kruin van de boom geklommen, maar durfde toen niet meer terug. Toen één van de aanwezige brandweerlieden probeerde om het dier in de boom in de kraag te vatten, koos de viervoeter het hazenpad en sprong naar beneden. Hierop konden de hulpdiensten hun materiaal weer inpakken en weer retour naar de kazerne. Voor zover bekend is de kat er zonder letsel vanaf gekomen en zit hij inmiddels weer warm binnen bij de eigenaar.

Foto’s: Sylvia van Straalen


DSC_0188 DSC_0196 kopie DSC_0200 kopie DSC_0203 DSC_0209 kopie

 

Cookievoorkeuren wijzigen