IMG_0666Gouda, 10 januari 2014

De brandweer van Gouda werd vannacht om 00.38 gealarmeerd voor een autobrand op de 3e Abel Tasmanhof in Gouda. Hier stond een auto aan de achterzijde in de brand. Deze auto, een Volvo V60 Hybride heeft naast een gewone brandstofmotor ook de mogelijkheid om elektrisch te rijden. In de kofferbak van deze auto bevind zich het accu-pack voor deze aandrijving. Mogelijk is hier de brand ontstaan.

Normaal gesproken is het voor de brandweer vrij simpel om na een brand de accu los te koppelen die zich bijna altijd onder de motorkap bevind. Aangezien dit type auto nog niet zo lang op de markt is in deze uitvoering, en ook de hoofdzekering van de accu-pack los gekoppeld moest worden, was dit voor de brandweer iets lastiger. Het onderhoudsboekje van de auto gaf niet direct uitsluitsel hierover en daarom werd de laptop die standaard in het brandweervoertuig aanwezig is geraadpleegd om de locatie van deze hoofdzekering te achterhalen. Na enig speurwerk kon de zekering worden verwijderd en ook de gewone accu onder de motorkap worden losgekoppeld.
Toen dit eenmaal gebeurd was kon de brandweer retour. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Foto’s: Stefan Vermin

IMG_0674 IMG_0682 IMG_0686 IMG_0691 IMG_0695 IMG_0696 IMG_0697

 

Cookievoorkeuren wijzigen