Arrestatie Leiden (4)Leiden, 7 januari 2014

De politie kreeg aan het begin van deze avond een melding van een man welke dreigementen zou uiten naar mede treinpassagiers in een trein op het Centraal Station aan het Stationsplein in Leiden. De politie kwam in grote getale ter plaatse.

Het treinverkeer werd stil gelegd en er kon al een snel een man worden aangehouden door de agenten die aanwezig waren in kogelwerende vesten. Kort na de arrestatie kon het treinverkeer weer worden hervat.

Ooggetuige:

Op het Facebook account van een ooggetuige valt te lezen dat de man meer eerder een ongevaarlijke gek leek als iemand die daadwerkelijk levensgevaarlijk zou zijn. Toch zou de man meisjes hebben lastig gevallen en gediscrimineerd. Daarnaast zou de man gedreigd hebben met een “Tweede Alphen aan den Rijn” en een “Wereld oorlog drie” Ook had de man nog wel humor want toen er om werd geroepen dat vanwege een incident de trein stil bleef staan, opperde de man vrolijk: “Dat zal wel voor mij zijn dan”

De politie doet verder onderzoek naar de zaak.

Foto’s: Toon van der Poel

Arrestatie Leiden (1) Arrestatie Leiden (2) Arrestatie Leiden (3) Arrestatie Leiden (5) Arrestatie Leiden (6)

Cookievoorkeuren wijzigen