Brandweerkazerne de Kaag, Zeer grote brand (11)De Kaag, 6 januari 2014

Vannacht om 01.30 werd de brandweer van Kaag opgeroepen voor een brand op de jachtwerf Royal van Lent.
Al snel werd er middelbrand gegeven en kort daar achteraan grote brand en zeer grote brand.
Naast het bedrijfspand van de jachtbouwer staat de brandweerkazerne van Kaag, en helaas was het de eigen brandweer auto die in brand stond.

Aangezien men bang was voor doorslag van de brand naar de hal van de scheepsbouwer  en het naastgelegen terrein met gasflessen werd al snel opgeschaald.

Bijkomend probleem voor de opgeroepen brandweerlieden was dat alle materieel met een veerpont naar de overzijde moest worden gevaren aangezien Kaag een eiland is.
Ook de ambulancedienst werd opgeroepen voor stand-by wat gebruikelijk is bij een grote brand.

Omwonende op het eiland werden opgevangen in een nabij gelegen restaurant.
Om dit in goede banen te leiden werd de assistentie gevraagd van de veiligheids regio Kennemerland welke voor deze hulpverlening opschaalde naar een GRIP 1 situatie.

Het eiland Kaag valt nog onder de veiligheidsregio Hollands-Midden maar is alleen bereikbaar via de veiligheidsregio Kennemerland.

De brandweerauto en kazerne moeten als verloren worden beschouwd.

De oorzaak van de brand is bij ons niet bekend.

Foto’s: Toon van der Poel & Stefan Vermin

Onderstaande foto: Twitter

Brand de KaagBrand KAG (1) Brand KAG (2) Brand KAG (3)Brandweerkazerne de Kaag, Zeer grote brand (1) Brandweerkazerne de Kaag, Zeer grote brand (1) Brandweerkazerne de Kaag, Zeer grote brand (2) Brandweerkazerne de Kaag, Zeer grote brand (2) Brandweerkazerne de Kaag, Zeer grote brand (3) Brandweerkazerne de Kaag, Zeer grote brand (3) Brandweerkazerne de Kaag, Zeer grote brand (4) Brandweerkazerne de Kaag, Zeer grote brand (5) Brandweerkazerne de Kaag, Zeer grote brand (6) Brandweerkazerne de Kaag, Zeer grote brand (7) Brandweerkazerne de Kaag, Zeer grote brand (8) Brandweerkazerne de Kaag, Zeer grote brand (9) Brandweerkazerne de Kaag, Zeer grote brand (10)

 

 

Cookievoorkeuren wijzigen