Noodsignaal van Reeuwijkse Plassen (7)Reeuwijk, 5 januari 2014

De brandweer werd deze middag naar de Reeuwijkse Plassen gestuurd voor een ongeval op het water. Het zou hier gaan om twee noodsignalen die vanaf de nabij gelegen A12 waren gezien.

Eenmaal ter plaatse zijn de brandweer mensen direct een onderzoek gestart. Ondertussen wilde men ook  de boot te water laten maar net voordat dit zou gebeuren werd door enkele mensen bevestigd dat de noodsignalen waren afgestoken bij een watersportclub aan de Reeuwijkse Plassen (Reeuwijkse Houtwal)

Toen eenmaal bleek dat dit de correcte informatie was, kreeg de brandweer het sein “inpakken” en elk ter plaatse gekomen voertuig kon retour kazerne. Dit ging ook niet zonder slag of stoot, want de waterongevallenauto van brandweer Gouda melde zich als eerste met het bericht: vast te zitten in de modder. Geluk bij een ongeluk waren er een hoop brandweermensen aanwezig en zo konden de brandweervoertuigen al snel weer uit de drassige plassenomgeving worden geholpen.

De politie doet verder onderzoek naar wie de noodsignalen heeft afgegeven en of hier juridisch nog wat aan gedaan gaat worden.

Foto’s: Rens de Haan & Marco van Bemmel

Noodsignaal van Reeuwijkse Plassen (1) Noodsignaal van Reeuwijkse Plassen (2) Noodsignaal van Reeuwijkse Plassen (3) Noodsignaal van Reeuwijkse Plassen (4) Noodsignaal van Reeuwijkse Plassen (5) Noodsignaal van Reeuwijkse Plassen (6)

Noodsignaal RWK (2) [1600x1200] Noodsignaal RWK (12) [1600x1200] Noodsignaal RWK (15) [1600x1200]

Noodsignaal van Reeuwijkse Plassen (8) Noodsignaal van Reeuwijkse Plassen (9) Noodsignaal van Reeuwijkse Plassen (10) Noodsignaal van Reeuwijkse Plassen (11) Noodsignaal van Reeuwijkse Plassen (12) Noodsignaal van Reeuwijkse Plassen (13)

Noodsignaal RWK (19) [1600x1200]

Noodsignaal van Reeuwijkse Plassen (14) Noodsignaal van Reeuwijkse Plassen (15) Noodsignaal van Reeuwijkse Plassen (16)

Cookievoorkeuren wijzigen