Brw RWK (2) [1600x1200]

Gouda, 26 december 2013

Op de latere avond van tweede kerstdag werd brandweer Reeuwijk zonder spoed opgeroepen voor een nacontrole brand aan de Graaf Florisweg in Gouda. Een bewoonster is daar op het nippertje eraan ontkomen dat haar woning volledig afbrandde.

De bewoonster van een flat aan de Graaf Florisweg op de hoek met de Wethouder Venteweg kwam rond half tien op tweede kerstdag thuis toen zij de deur opendeed en er rook uit haar woning kwam. De woning bleek vol rook te staan. Ze kwam tot de ontdekking dat zij een schaal met kaarsen niet had uitgemaakt en deze waren gaan smeulen. De brand is uit zichzelf gedoofd en hiermee is de bewoonster ontkomen aan een afgebrandde woning. De vloer lag vol met roet en mevrouw kon vannacht ook niet in haar eigen woning slapen. Ondanks dat de vrouw niet thuis kon slapen mag zij van geluk spreken dat het hierbij is gebleven. De gevolgen hadden niet te overzien geweest als de brand niet uit zichzelf was gedoofd. De brandweer kon na een half uur weer retour kazerne. Externe instanties zullen dit verder afhandelen.

Gevaar:
De brandweer wil met dit voorbeeld met klem waarschuwen om alle kaarsen en andere brandbare materialen uit te maken en goed te controleren of alles uit is voor u weggaat en het huis onbeheerd achterblijft. Bij deze woning is, naar omstandigheden, alles nog goed afgelopen maar voor het zelfde geld dooft de brand niet zelf en kan het vuur zich razendsnel uitbreiden zonder dat iemand het doorheeft en zo enorme schade aanrichten.

Foto’s: Marco van Bemmel

Foto’s in de woning met dank aan brandweer Reeuwijk en met toestemming van bewoonster.

Brw RWK (1) [1600x1200] Nacontrole GDA (1) [1600x1200] Nacontrole GDA (4) [1600x1200] Nacontrole GDA (5) [1600x1200] Nacontrole GDA (6) [1600x1200]

Cookievoorkeuren wijzigen