Vreemde lucht GDA (10) [1600x1200]

Gouda, 24 december 2013

Vanavond werd brandweer Haastrecht opgeroepen voor een ondergrondse wateroverlast aan de Symfonielaan in Gouda.

Ter plaatse bleek weer dezelfde vreemde en vieze lucht in de woningen te hangen net zoals begin november. Deze geur is afkomstig uit de kruipruimtes onder de woningen. Door dat het vanmiddag flink heeft geregend komt er water in de kruipruimtes te staan waardoor de geur weer vrij komt. De brandweer vond het geen optie om zoals de vorige keer uren bezig te zijn met het leegpompen van de kruipruimtes. Maar de geur is in de woningen niet ’te harden’ enkele mensen krijgen klachten zoals misselijkheid en hoofdpijn van de geur. De brandweer heeft onder andere Ecoloss ingeschakeld voor de bestrijding van dit terugkerende probleem. Mogelijk is de geur, die veel weg heeft van een brandstofgeur, in het riool terecht gekomen na de autobrand eind oktober.

De bewoners beginnen het langzamerhand zat te worden en willen een blijvende oplossing voor het probleem. Hoe het nu verder is afgehandeld deze avond is bij ons niet bekend.

Foto’s: Marco van Bemmel

Vreemde lucht GDA (3) [1600x1200] Vreemde lucht GDA (8) [1600x1200] Vreemde lucht GDA (11) [1600x1200] Vreemde lucht GDA (13) [1600x1200]

Cookievoorkeuren wijzigen